Tekoäly- terveyden asiantuntija.

Tekoäly, tässä tapauksessa BlueDot,
osasi varoittaa ihmisiä Koronasta jo ennen WHO:ta. Miksi varoitukseen ei reagoitu? Vaikeus onkin ehkä siinä, että tekoälyyn ei vielä uskalleta kunnolla luottaa. Luottaminen kasvaa ajan myötä, mutta on toki hyvä että pohdimme myös kuinka paljon luotamme tekoälyyn. Voimmeko laittaa koko maailman stoppiin vain tekoälyn varoitukseen perustuen? Tämä on sinänsä hankalaa nimittäin jos tekoäly on oikeassa ja toimiin ryhdytään, mitään ei tapahdu. Virus ei leviä ja ihmiset ihmettelevät mikä tässä oli ongelma.
Joka tapauksessa tekoäly on nyt pääsemässä vauhtiin terveydenhuollon saralla. Se ei ole pelkkä varoitusjärjestelmä, vaan myös lääkkeiden keksijä. Massachusettsin teknisen yliopiston tekoäly löysi uuden antibiootin (Halisiinin) käymällä läpi molekyylien ominaisuuksia atomi atomilta. Tämä on tapa mihin ihminen ei reaalimaailmassa pysty.
Tekoälyn toivotaan myös löytävän syitä yksinäisyyteen ja tämän hoitamiseen. Käykö lopulta kuitenkin niin, että me juttelemme tekoälyn kanssa päivät pitkät vanhuksina?
Tekoälyn toiminta perustuu sähköiseen toimintaan jossa se käyttää hyödykseen raakaa dataa. Ihmisen aivot toimivat hyvin samalla tavalla, mutta tietoon vaikuttaa myös tunteet, aiheeseen liittyvät muistot ja aiheeseen liittymättömät ajatukset. Onko ihmisen inhimillisyys tietyissä tapauksissa kuitenkin tekoälylle maailma jota se ei pysty ymmärtämään?